Παραθαλάσσια κλάση… Πες μου πού μένεις να σου πω τι κλάσης παράθυρο πρέπει να έχεις

Στον κλάδο επεξεργασίας κουφωμάτων, η τεχνική ορολογία Seaside Class ή Παραθαλάσσια Κλάση, χρησιμοποιείται σχετικά πρόσφατα και ειδικότερα αναφέρεται στις βαφές. Πρόκειται για πιστοποιημένη διαδικασία χημικής κατεργασίας της βαφής των προφίλ.

Πώς προέκυψε

Η Παραθαλάσσια Κλάση προέκυψε από αποτελέσματα ερευνών, που έγιναν σε εργαστήρια, με αφορμή τον κίνδυνο νηματοειδούς διάβρωσης των βαμμένων προφίλ αλουμινίου.

Τι προβλέπει

Στην πορεία, δημιουργήθηκε μια διαδικασία, που προέβλεπε μια ενισχυμένη επιφανειακή κατεργασία, η οποία προηγείται της βαφής. Η συγκεκριμένη προεργασία περιλαμβάνει διπλή, αλκαλική και όξινη προσβολή του μετάλλου πριν την χρωμάτωση και τη βαφή των προφίλ, με σκοπό τη μεγαλύτερη προστασία από τη διάβρωση σε περιβάλλον με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, παραθαλάσσιο ή έντονα μολυσμένο.

Πώς χορηγείται

Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης και απονέμει το σήμα SEASIDE CLASS. Σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι :

H SEASIDE CLASS στα ελληνικά ονομάζεται ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΛΑΣΗ και απονέμεται μετά από έλεγχο στις εταιρείες, που ήδη κατέχουν το πιστοποιητικό QUALICOAT. Η προεργασία αυτή συνίσταται σε αλκαλική και όξινη προσβολή του μετάλλου πριν τη χρωμάτωση και τη βαφή των διατομών αλουμινίου, με σκοπό τη μεγαλύτερη προστασία από τη διάβρωση σε ιδιαίτερα επιβαρυμένο περιβάλλον (π.χ. παραθαλάσσιο). Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου απονέμει το πιστοποιητικό QUALICOAT με απαίτηση SEASIDE CLASS – ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΛΑΣΗ, ως επιβεβαίωση ότι το βαφείο έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί τις απαιτήσεις αυτής της προεργασίας.

Η ALTECH συνεργάζεται μόνο με βαφεία, τα οποία κατέχουν πιστοποίηση QUALICOAT και τηρούν την διαδικασία Seaside class, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της να παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ